"Erfarenheter lærer oss å forstå at alt som er utrolig ikke er usant!"

Dette prosjektet ble til gjennom at samtidskunstner Elise Ripe Fuhre fikk holde sin utstilling i HH i Trondheim. Utstillingen heter: "Kvinners styrke". Les gjerne mer om utstillingen og hennes kunst her: https://www.elizrf.com.

Elise Ripe Fuhre ble invitert av HH til å delta på minimesse hvor hun samlet unge musikere til sang og foredrag. Foredragene handlet om hva kunsten betydde for henne samt hennes misjon om å samle unge og eldre til kreativt verksted. Dette på bakgrunn av at mange unge og eldre sliter med egen helse og motivasjon i hverdagen.

Prosjektet går ut på å skape et kreativt møtested for unge og eldre. Behovet for å skape trygge rammer til glede og utvikling for disse aldersgrupper er stor, og mulighetene til bedre helse gjennom et slikt arrangement så mye større. Mange unge føler seg ensomme og rastløse. Behovet for å bli møtt, sett og hørt er stort. Mange eldre føler seg unyttige, ensomme og verdiløse. Ved å bringe disse aldersgrupper sammen, skapes det en arena hvor de kan utfylde hverandre, motivere og kreere i et unikt verdifellesskap fra hjerte.  

Planen er å holde en samling hver uke  i Trondheim, Bergen og Oslo.

 

Hjertelig velkommen!

Sommeren 2019

Foredrag & konsert av ungdom for ungdom i Bjugn

Vi har artister i mange fasetter med oss i dette prosjektet som selv har følt på det å være forlatt og ensom uten å bli sett eller hørt av samfunnet. Vi gir ungdom en egen arena hvor de får mulighet til å uttrykke seg og vise hverandre nestekjærlighet! Vi har noe å lære av disse fargerike og vakre ungdommer. Det er med stor interesse og glede at vi kan invitere til foredrag og konsert av ungdom for ungdom!

 

Foredrag med Ida Løndal Haugan fra Telemark. Som 4 klassing slet hun med selvbildet sitt, og ønske om å ikke leve lenger... Ida vil formidle om sin egen helt spesielle livshistorie fra denne tiden og frem til i dag hvor hun har lært seg ulike mestrings verktøy. En sterk fortelling om en ungdoms "kamp" for å overleve i tiden.

Her kommer det et utdrag fra foredraget:

     "Jeg følte aldri at jeg passet inn, eller at noen i det hele tatt ville være med meg. Jeg fortalte stadig vekk til min mamma om hvor vondt jeg hadde det på skolen. Hun oppsøkte læreren og rektoren,

men det ble aldri gjort noe særlig med det.

Da jeg gikk i 4 klasse begynte jeg å få tanker som jeg ikke forstod noe av, jeg begynte å tenke på at jeg ville hoppe ut av soveromsvinduet mitt, som var i 2 etasje på huset mitt. Da ville jeg hoppe med hode først slik at jeg knakk nakken og deretter døde. Noe som skremmer meg når jeg tenker tilbake på det nå....." 

Sterk apell fra en av de eldre som valgte å følge drømmen sin:-)

 

DU ER UNIK! DU ER HJERTELIG VELKOMMEN TIL Å DELTA! SAMMEN SKAPER VI NY HISTORIE TIL GLEDE I ET STØRRE FARGERIKT FELLESSKAP!

Hjertelig velkommen!

  • Instagram
  • Black Facebook Icon

© 2019  Vitam FOCUS