"Kreativt verksted for unge & eldre"

Oppdatert: 12. mai 2019Dette prosjektet ble til gjennom at samtidskunstner Elise Ripe Fuhre fikk holde sin utstilling i Healingens Hus i Trondheim. Utstillingen heter: "Kvinners styrke". Les gjerne mer om utstillingen og hennes kunst her: https://www.elizrf.com.

Elise Ripe Fuhre ble invitert av Healingens Hus til å delta på minimesse hvor hun samlet unge musikere til sang og foredrag. Foredragene handlet om hva kunsten betydde for henne samt hennes misjon om å samle unge og eldre til kreativt verksted. Dette på bakgrunn av at mange unge og eldre sliter med egen helse og motivasjon i hverdagen.

Prosjektet går ut på å skape et kreativt møtested for unge og eldre. Behovet for å skape trygge rammer til glede og utvikling for disse aldersgrupper er stor, og mulighetene til bedre helse gjennom et slikt arrangement så mye større. Mange unge føler seg ensomme og rastløse. Behovet for å bli møtt, sett og hørt er stort. Mange eldre føler seg unyttige, ensomme og verdiløse. Ved å bringe disse aldersgrupper sammen, skapes det en arena hvor de kan utfylde hverandre, motivere og kreere et unikt verdifellesskap fra hjerte.  Sliter du med lav selvfølelse, som kanskje har ført til ulike typer av spisevegring eller angst? Tar du forventningspresset ut over egen helse? Føler du på skam eller motløshet? Lurer du på meningen med livet?

Vitam FOCUS ønsker å skape en trygg arena hvor unge og eldre får en mulighet til samhandling. De unge bærer på en unik visdom og kjærlighet de eldre vil bli beriket av å oppleve. De eldre har gjennom flere år klart å skape seg en tryggere grunn hvor de kan få mulighet å møte de unge med nettopp denne erfaringen slik at de sammen kan få mulighet i å skape fred og balanse. De eldre har tiden, og enormt mye tilbakelagt nyttig historie. Sammen kan vi alle møtes, få mulighet i å handle gjennom kreativt samspill til motivasjon og glede!


"Kunsten" å leve

Gjennom å aktivt få bruke HELE seg som man gjør ved å skape noe utifra en selv, vil det oppstå ny bevissthet og dermed en ny forståelse. Lav selvfølelse får sin mulighet i å kunne snu gjennom å få oppleve ny mestring man kanskje ikke visste av at man hadde. Stolthet og kanskje også motivasjon vil få ny grobunn. Gjennom samhandling og hjelp i fellesskap vil mye av livets så mange fasetter kunne bli berørt.


Vi ønsker å holde dette verkstedet en gang i uken for Trondheim, Bergen og Oslo.


Ønsker du å delta i dette prosjektet, er du hjertelig velkommen til å melde deg på! Husk å skriv hvor du kommer ifra i landet, slik at vi kan finne ut om dette tilbudet finnes i nærheten av der du bor.

Ønsker du å arrangere et slikt prosjekt selv, ta kontakt så finner vi unike muligheter i lag.


For dere som ønsker å støtte prosjektet kan dette gjøres ved å gå inn på culturaflokk: fnd.uz/kreativtverksted. Her kan dere donere og motta belønning.


Takker for din tid og lesing av denne artikkelen, med ønske om at DU finner din vei i harmoni og glede med helheten du er beriket av å være en del av.


Varme Hilsener

Ingunn Ripe og Elise Ripe Fuhre


31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle